Ballet en Dans

Klassiek ballet

Moderne jazzdans

Pré-klas

Hedendaagse dans

Tapdans

Commercial Hiphop

Pointes

Repertoire klas

Competitie Klas

Huwelijksdans

Project Klas

Klas Voor Volwassenen

Peuterballet

Summerclasses

Summerclasses

Muziek

Pianoles

Zangles

Gitaarles

Toestelturnen & Gymnastiek

Gymnastiek

BBB

Kleuterturnen

Senioren Aerobic

Peuterturnen met
mama of papa

Ukkepukturnen met mama of papa

Vakantiekampen & Zomerstages

Tijdens verschillende vakanties biedt Studio Minne een reeks vakantiekampen en stages aan. Deze stages gaan door op verschillende plaatsen in Vlaanderen. Er is voor elk kind, jongen of meisje, wat wils: dansen, toestelturnen, gymnastiek, knutselen, toneelspelen, sport en spel, muzische activiteiten…

Onze vakantie-activiteiten worden steeds begeleid door ervaren docenten. Er wordt tevens gratis opvang voorzien voor en na elke stagedag.
Hier vindt u de folder voor schooljaar 2023-2024.

Snel inschrijven is de boodschap want de plaatsen zijn beperkt!

Info Dans

Klassiek Ballet

Studio Minne biedt academische klassieke balletlessen aan voor peuters, kleuters, kinderen, tieners en volwassenen. Ballet ligt aan de basis van elke andere dansstijl. Tijdens de balletles wordt hard gewerkt aan een correcte lichaamshouding, goede voetposities, basisposities van armen en een correcte houding van het hoofd. Alle basisoefeningen worden les na les complexer en gevarieerder, wat zich uit in choreografieën en combinaties. Een balletles start aan de barre, gaat over in au milieu oefenen of diagonalen en wordt beëindigd met een stretch. Ballet gaat gepaard met discipline en een grote portie doorzettingsvermogen. Sommige oefeningen kunnen lastig zijn. Tijdens de balletles dansen leerlingen met een dot en dragen ze een gepast uniform.

Moderne Jazzdans

Studio Minne biedt moderne jazzdans aan. Moderne jazzdans is een losse manier van dansen. Voor deze dansstijl wordt vaak popmuziek met een beat gebruikt. De inhoud van een moderne jazzles lijkt qua structuur op een klassieke les. Het beheersen van de klassieke ballettechniek, is dan ook een groot pluspunt tijdens het aanleren van deze dansstijl. Een moderne jazzles bestaat uit isolatietechnieken van de verschillende lichaamsdelen. Jazzdans is eclectisch, wat wil zeggen dat bewegingselementen uit verschillende danstechnieken en stijlen vermengd worden.

Pré-klas: pré-ballet & pré-jazz

Studio Minne organiseert op verschillende tijdstippen in de week pré-lessen. Tijdens de pré-lessen komen kinderen op een speelse wijze in aanraking met dans, beweging en muziek. Kinderlijke fantasie, creativiteit en een kindvriendelijke aanpak staan centraal tijdens deze lessen. Elke les gaat van start met opwarmingsoefeningen. Zo leren de kinderen de basistechnieken: de voeten leren strekken, een correcte houding van de rug, trippelen op de teentjes, huppelen op de maat…  

Elke pré-klas bestaat uit 30 minuten pré-ballet en 30 minuten pré-jazz. Zo maken de kinderen reeds op jonge leeftijd kennis met de twee basis stijlen.

Hedendaagse Dans

Studio Minne biedt hedendaagse danslessen aan. In tegenstelling tot klassiek ballet of modern jazzdans is er tijdens de hedendaagse danslessen geen vast bewegingsvocabulaire. Dit zorgt ervoor dat de danser de vrijheid krijgt om creatief aan de slag te gaan met bewegingstechnieken, danspassen, isolaties en bewegingen. Alles is toegelaten, alles is mogelijk ! Toch vereist hedendaagse dans een goede klassieke danstechniek tijdens improvisaties, partnerwerk, acrobatie of liften.

Tapdans

Sinds 2017 organiseert studio Minne tapdanslessen. Tapdansen is een vorm van dans waarbij ritmische klanken worden gemaakt door tikken op de grond met metalen plaatjes aan de schoenzolen en onder de tenen. De danser doet daarmee aan een vorm van percussie. Tapdans is een ideale dansstijl voor kinderen die erg ritmisch zijn !

Commercial Hiphop

Studio Minne biedt hiphoplessen aan. Hiphop is een zeer commerciële dans. De dansstijl is ontstaan in de jaren zeventig in Amerika (The Bronx -New York). In een commercial hiphop- les oefen je verschillende hippe bewegingen aan de hand van toffe choreografieën op commerciële hiphop of RNB-nummers. Hiphoplessen winnen de laatste jaren aan populariteit.

Pointes

Studio Minne organiseert pointelessen. Wanneer de leerling beschikt over goede basistechnieken en twaalf jaar is, kan gestart worden met pointes. Op pointes dansen is niet altijd evident en kan pijn doen aan de voeten en tenen. Het vergt goed begeleide oefeningen. De leerkracht adviseert wanneer een leerling klaar is om op pointes te leren dansen.

Repertoire Klas

Studio Minne biedt repertoire klassen aan. Tijdens de repertoire klas leren gevorderde leerlingen gekende variaties uit prominente balletstukken: Het zwanenmeer, Giselle, De notenkraker… Een goede pointe techniek is voor de repertoire klas een vereiste!

Competitie Klas

In Studio Minnes competitie klas worden leerlingen met danservaring aan de hand van choreografieën klaargestoomd voor wedstrijden. De competitie klas bestaat uit 2 selectie-groepen: de A-selectie en de B-selectie. De A-selectie neemt deel aan alle vooropgestelde wedstrijden en is verplicht elke les aanwezig te zijn. De B-selectie volgt de lessen, pikt de choreografieën op maar voert daarom niet steeds alle wedstrijden uit. Meer info kunt u hier vinden

Huwelijksdans

Studio Minne Wedding biedt verschillende formules aan, volledig afhankelijk van de wensen van het huwelijkspaar en op maat van het vooropgestelde budget.

Het aanleren van een openingsdans op muziek die de bruid en bruidegom zelf kiezen?
Solo-lessen voor de bruid of bruidegom?
Groepslessen voor de bruidsmeisjes?
Een act of dans met een grappige toets?
Begeleiding tijdens het maken van de dans zodat de dans op een hoger niveau getild wordt?
Het kan allemaal!

Meer info kunnen jullie hier vinden.

Project Klas

Tijdens de project klas werken verschillende gerenommeerde choreografen met gevorderde leerlingen aan een dansvoorstelling. De project klas is bestemd voor leerlingen met danservaring die slagen voor een auditie. Meer info vind je hier.

Klas Voor Volwassenen

Volwassenen die als kind dansten, of op latere leeftijd de dansmicrobe te pakken krijgen, kunnen in onze volwassen klassen terecht. Tijdens deze dans uren ligt de nadruk op techniek en het aanbrengen van verschillende gecombineerde danspassen.
Er is een volwassen jazz en volwassen klassieke les.
Voor volwassenen worden ook BBB lessen georganiseerd.

Peuterballet

Peutertjes vanaf 2 jaar krijgen (in het bijzijn van mama of papa die tijdens de les aanwezig mogen zijn om te kijken), de allereerste danspasjes aangeleerd.

Info Muziek

Pianoles

Studio Minne organiseert privélessen piano. Kinderen of volwassenen die liever geen notenleer volgen, maar meteen piano willen leren spelen, kunnen bij studio Minne terecht. Er wordt op maat en aan de hand van partituren pianoles georganiseerd. Tijdens het spelen maken de leerlingen kennis met de verschillende muziektermen; noten, sleutels, maten… Het is mogelijk om piano te leren spelen zonder het volgen van notenleerlessen!

Gitaarles

Studio Minne organiseert privélessen gitaar. Kinderen of volwassenen die liever geen notenleer volgen, maar meteen gitaar willen leren spelen, kunnen bij studio Minne terecht. Er wordt op maat en aan de hand van partituren gitaarles georganiseerd. Tijdens het spelen maken de leerlingen kennis met de verschillende muziektermen; akkoorden, noten, sleutels, maten… Het is mogelijk om gitaar te spelen zonder het volgen van notenleerlessen!

Zangles

Aan de hand van zangstukken en oefeningen leer je bij studio Minne op de juiste toon zingen. Ook wordt tijdens deze lessen aandacht geschonken aan stem- en expressie oefeningen. Het ontwikkelen van een juiste zangtechniek aan de hand van zang partituren staat centraal.

Info Sport

Gymnastiek

Kinderen vanaf zeven jaar krijgen meer complexe uitdagingen aangeboden, wat hen in een latere turn- of sportloopbaan zeker van pas zal komen. Ze voeren bewegingen uit op toestellen, leren de eerste turnkunsten en technieken. Kinderen kunnen tijdens deze lessen op een zeer energieke wijze hun energie kwijt!

Vanaf september 2021 breidt Studio Minne de lessen ‘toestelturnen en gymnastiek’ wegens succes uit. Ook in Brakel, Zulte, Oudenaarde, Kruisem, Sint-Martens-Latem, Maarkedal… worden lessen georganiseerd. Ook acrogymnastiek krijgt een vaste plaats in het lesrooster.

Aagje Vanwalleghem is de meter van onze turnafdelingen. Bekwame en ervaren docenten met voldoende pedagogische achtergrond begeleiden de gymnasten optimaal.

Kleuterturnen

Tijdens de lessen kleuterturnen is plezier beleven een prioriteit. Spelenderwijs voeren kinderen eenvoudige opdrachten uit en maken kennis met allerlei vormen van bewegen. 3- tot 6-jarige kleuters ontdekken, via leuke spelletjes en oefeningen, hun eigen grenzen en kunnen hun energie ten volle benutten. Tijdens de lessen kleuterturnen leren de kinderen hun eerste ‘turn-kunstjes’.

BBB

Studio Minne biedt BBB-lessen aan voor tieners en volwassenen.
Tijdens de BBB-lessen worden spierversterkende oefeningen op muziek voor borst, billen en buik aangereikt. Wekelijkse training zorgt voor een mooi resultaat.

Aerobic voor senioren

Senioren kunnen in deze klas terecht voor spierversterkende oefeningen en bewegingen. Er worden op zeer voorzichtige wijze diverse oefeningen aangebracht die het lichaam verstevigen. Tijdens de aerobiclessen wordt ook het geheugen getraind. Dit door het repetitief inoefenen van combinaties en bewegingen op muziek.

Peuterturnen met mama of papa

Peutertjes werken samen met mama of papa aan vertrouwen en motoriek op toestellen.

Via parcours en oefeningen krijgen ze een betere lichaamsbewustwording.

Ukkepuk turnen met mama of papa

Bewegen is gezond! Het zorgt voor een krachtig en gezond lichaam en heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van zelfvertrouwen!

Studio Minne stelt voor: UKKEPUK TURNEN, algemene info vind je in onze folder. Het lesrooster en inschrijvingsinfo vind je hier.

 

Pilates

Op rustgevende muziek wordt aan de hand van verschillende oefeningen gewerkt aan lichaamsbewustzijn en kracht.

Alle info vind je in onze folder.

Info Stages en Kampen

Tentenkamp "Bye Bye School"

In het weekend van 26 tem 28 juni organiseert Studio Minne voor alle leerlingen ouder dan 12 jaar) een tentenkamp-weekend in Bekegem (West-Vlaanderen).
Samen kamperen, op tocht gaan, plezier beleven… en slapen in tenten.
Het wordt een zalig weekend waarin we met al onze oudste meisjes het schooljaar af sluiten.

Meer info vindt u in de stagefolder!

Ridders- En Prinsessenkamp

3- daags zomerkamp voor kleuters in Ronse of Waregem
( sport en spel, knutselen, toneelspelen…)

woensdag 1/7 – donderdag 2/7 – vrijdag 3/7
30 euro / dag
75 euro / 3 dagen

Locatie nog onder voorbehoud (te Ronse of Waregem)

Meer info volgt heel snel!

Lion King en Jungle Kamp

3- daags zomerkamp voor kinderen uit het 1e tot 6e leerjaar in Ronse of Waregem
( sport en spel, knutselen, toneelspelen…)

woensdag 1/7 – donderdag 2/7 – vrijdag 3/7
30 euro / dag
75 euro / 3 dagen

Locatie nog onder voorbehoud (te Ronse of Waregem)

Meer info volgt heel snel!

Muzisch Knutselkamp

5- daags zomerkamp voor kleuters
(sport en spel, knutselen, toneel spelen, dansen…)

maandag 6/7 tem vrijdag 10/7
30 / dag
130 euro / 5 dagen

Locatie nog onder voorbehoud (te Oudenaarde of Waregem)

Meer info volgt heel snel!

Dans- en Knutselkamp

5- daags zomerkamp voor kinderen uit de lagere school
(sport en spel, knutselen, toneel spelen, dansen…)

maandag 6/7 tem vrijdag 10/7
30 / dag
130 euro / 5 dagen

Locatie nog onder voorbehoud (te Oudenaarde of Waregem)

Meer info volgt heel snel!

Podium- en Creakamp

5-daags muzisch kamp met allerhande podiumactiviteiten voor kleuters
(dansen, zingen, acteren, op de catwalk leren lopen, knutselen…)

maandag 13/7 tem vrijdag 17/7
30 / dag
130 euro / 5 dagen

Locatie nog onder voorbehoud (te Oudenaarde of Waregem)

Meer info volgt heel snel!

Priveles-Stage

Wil je graag eens alleen les volgen zodat de focus van de docent volledig op jou ligt? Wil je graag op zeer korte tijd heel snel evolueren in een één-op-één context? Wil je de techniek van het klassiek ballet, jazz.. (of welke dansstijl jij verkiest) nog beter onder de knie krijgen?
Schrijf je dan in om tussen 17 en 21 augustus privéles stage te volgen.

Intensieve privéles stage +7j. / 1 lesdag = 6 uur privéles (incl opvang= 210 euro/ dag)

Maandag 17/8 – 21/8
Oudenaarde

Meer info volgt heel snel!

Op Kamp met Studio Minne in Huis Minne

Een gevarieerde en supercoole week voor alle artistiek-minnende kinderen! – overnachten met je vriendinnen in 1 kamer
– 3 maaltijden per dag ! (+ dagelijks 2 tussendoortjes & drankjes)
– dansen !
– plonsen in een zwembad!
– allerhande muzische activiteiten ; theater, free-podium..
– sport & spel
– toonmoment op de laatste dag voor ouders en familie om 15u!
(280 euro/ 4 dagen)

Start : Ma 24 augustus (9u30) Einde: Do 27 augustus (16u)

Meer info volgt heel snel!

Musical

Studio Minne biedt sinds september 2022 musicallessen aan. De drie belangrijke componenten (dans, zang en theater) komen hierbij aan bod. Deze lessen zijn ideaal voor iedereen die zich soms een Annie voelt of graag een rol zou spelen in The Sound of Music. Heb je een passie voor dansen, zingen en acteren en kan je niet kiezen? Neem dan zeker een kijkje in onze lessen musical.

Meer info over inschrijven voor de musical klassen vindt u hier.

Beeldende Kunst Academie Oosterzele

Bekwame docenten dompelen je onder in
een wereld van kunst en artiesten: geïnspireerd gaan ze aan de slag met
verschillende technieken en materialen. Er is ruimte om doordacht of out-of-the-box ideeën en gedachten in creaties om te zetten.

Eveline Hoorens, kunstenares en vrouw van de grote Panamarenko en
befaamd illustrator Carll Cneut, zijn meter en de peter van deze artistieke
plek. “Vleugels krijgen…maar vooral ruimte krijgen om te vliegen”.

Bekijk onze flyer hier.

Meer info over inschrijven voor de kunst academie vindt u hier.